niedziela, 13 kwietnia 2008

Wspólny projekt

W dniach 11-12 kwietnia 2008r. nauczyciele z Czech, Polski i Słowacji spotkali się na Seminarium Kontaktowym eTwinning w Suchej Beskidzkiej. Organizatorzy - Czeskie, Polskie i Słowackie Narodowe Biura Kontaktowe eTwinning - umożliwili spotkanie i nawiązanie międzynarodowej współpracy. Nauczyciele - a właściwie nauczycielki - Helena i Karla z Czech, Mariola z Polski i Jana ze Słowacji postanowiły rozpocząć realizację projektu "Międzynarodowa matematyka na wesoło". W tym blogu chcemy dokumentować pracę nad projektem i publikować materiały przygowane przez nas i naszych uczniów. (Mariola PL)

2 komentarze:

Matematika hravo pisze...

Potešilo ma, že som sa mohla zúčastniť kontaktného seminára v Suchej Beskidzkej, kde som sa zoznámila s úžanými učiteľkami pani Mariolou z Poľska a pani Helenou a pani Karlou v Česka. Verím že náš projekt, ktorý sme pre naše školy spoločne pripravili, žiaci budú s nadšením realizovať. Prajem všetkým budúcim riešiteľom a prispievateľom zábavu, rozptýlenie a úžitok z tejto spolupráce škôl : Za žiakov Špeciálnej základnej školy vo Svederníku pri Žiline na Slovensku - Jana Šindlerová.

Matematika hravo pisze...

Návrh prvej úlohy:
Vypočítaj podľa mierky na mape koľko kilometrov je zo Žiliny - Svederníka ( Slovensko ) do Bielsko-Bialej( Poľsko), z Bielsko Bialej do Klimkovic ( Česko ) z Klimkovic do Žiliny -Svederníka. Prepočítak, koľko by si urobil krokov, keby si túto cestu prešiel pešo. Priemerný krok nech má 50 cm